• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Охорона праці, безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу.

Охорона праці, безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу.

2014-08-20

Впродовж 2013/2014 навчального року службою охорони праці та керівниками закладів освіти району приділялася значна увага стану охорони праці, безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу.

Проводиться постійна робота, спрямована на покращення умов праці і навчання, виконання вимог Закону України про охорону праці. Питання охорони праці, попередження травматизму серед працюючих і учнів, звіти про виконання колдоговірних зобов’язань з охорони праці розглядались на засіданнях педагогічних рад, зборах трудових колективів, засіданнях профкомів, нарадах відділу освіти.

Щокварталу проводиться аналіз стану травматизму серед працюючих і учнів, здійснюються заходи щодо їх попередження.

З метою підвищення відповідальності працівників за дотримання вимог безпеки на робочих місцях, попередження виробничого травматизму проводяться інструктажі. Журнали реєстрації інструктажів, інструкції з охорони праці приведено до відповідності з нормативними документами, посадові інструкції містять блок питань з охорони праці.

У навчальних закладах впроваджений адміністративно-громадський контроль, ведуться журнали оперативного контролю. Адміністрації та профспілкові комітети закладів освіти проводять роботу щодо виконання заходів з охорони праці, передбачених колдоговорами, спрямовують свою діяльність на поліпшення умов праці і навчання. Щоквартально проводяться Тижні охорони праці.

Відповідно до наказу відділу освіти райдержадміністрації від 28 січня 2013 року №15, плану роботи відділу освіти проведено навчання та перевірку знань керівників закладів освіти та їх заступників з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності. Згідно із затвердженим графіком, впродовж квітня та початку травня проведено навчання та перевірки знань з працівниками закладів освіти.

З метою збереження життя і здоров’я учнів у закладах освіти проводяться Тижні знань безпеки життєдіяльності, Фестиваль юних рятувальників та ін.

Всі ці заходи сприяють тому, що в закладах освіти району відсутній виробничий травматизм.

Кiлькiсть переглядiв: 161

Коментарi