• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тренінг до Міжнародного дня осіб з інвалідністю «Ми рівні».

Тренінг до Міжнародного дня осіб з інвалідністю «Ми рівні».

2018-12-14

Тренінг до Міжнародного дня осіб з інвалідністю «Ми рівні».

06 грудня 2018 року на базі Вільшанської ЗШ I-III ступенів (опорний навчальний заклад) психологічною службою відділу освіти Вільшанської районної державної адміністрації проведено тренінг «Ми рівні» присвячений Міжнародному дню осіб з інвалідністю.

Метою тренінгу було показати дітям, які не мають фізичних або психічних вад здоров`я, що всі люди рівні. Навчити толерантного відношення до них.

Тренінг почався вчасно, організовано. На занятті були присутні: методист психологічної служби відділу освіти Вільшанської райдержадміністрації Павлова Д.С., практичний психолог Вільшанської ЗШ I-III ступенів Михайлова В.В., соціальний педагог Вільшанського ЦДЮТ Величко Д.В., учні 4 класів Вільшанської ЗШ I-III ступенів, вчителі початкових класів, класні керівники Дегтярьова Н.С. та Кравцова В.А..

Під час тренінгу учасники обговорили питання:

1. Толерантне відношення до осіб з інвалідністю;

2. Рівні права в суспільстві;

3. Адаптація осіб з інвалідністю до шкільного простору;

Досить цікавою для учнів стала гра «Відмінності», де кожен мав знайти три відмінності між собою і другим учнем пари.

Також були використані вправи: «Квітка допомоги», «Зрозумій мене» та почуй своє серце».

Очікування від тренінгу виправдалися в повній мірі. По завершенню був зроблений висновок, що всі люди різні, ми відрізняємось зовнішністю, здібностями, можливостями але, не звертаючи на це, всі ми цікаві та корисні один одному./Files/images/IMG_0444.JPG/Files/images/IMG_0425.JPG/Files/images/IMG_0455.JPG/Files/images/IMG_0466.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi