Проект "Компас демократії".

2017-05-17

Паскаль Ліна Дем′янівна та Білятинська Тетяна Анатоліївна були учасниками дводенного тренінгу в рамках проекту «Компас демократії», до участі в якому запрошувалися навчальні заклади Кіровоградської та Черкаської областей Тренінг відбувся у м. Кропивницькому 13-14 травня 2017 року.

У проекті брали участь представники навчальних закладів за результатами конкурсного відбору у складі: 1 педагог (член адміністрації) та 3 батьків (представники початкової, середньої та старшої ланки) від однієї школи. Загальна кількість учасників – 80 осіб (10 команд Черкаської та 10 команд Кіровоградської областей). Участь у тренінгу передбачала реалізацію учасниками наступних етапів проекту:- опанування учасниками проекту цінностей, ставлення, вмінь, знань із питань демократичного громадянства та прав людини; створення шкільного проекту (під час тренінгових занять 13-14 травня 2017 року);- поширення отриманого досвіду з питань формування культури демократії в школі та реалізація шкільного проекту у навчальному закладі (травень – червень 2017 року);- створення партнерства між школами Кіровоградської та Черкаської областей, підписання меморандумів про співпрацю;- публікації про активності шкіл – учасників проекту на офіційному сайті навчального закладу та у соціальних мережах (травень– червень 2017 року) Шкільні проекти, створені учасниками, будуть опубліковані в електронному посібнику. Набуті знання сприятимуть порозумінню між педагогами, батьками, учнями, усвідомленню основних демократичних цінностей, налагодженню взаємодії школи та громади. Практичний досвід спільного планування та реалізації шкільних заходів, створення та реалізації спільного проекту, отриманий школами під час участі у проекті «Компас демократії», буде підґрунтям системи роботи закладу у подальшому. Очікується подальша співпраця шкіл – партнерів учасників проекту «Компас демократії».
Проект реалізовується ініціативною групою «HUBSchool Кропивницький» за підтримки «Української регіональної платформи громадських ініціатив», за фінансової підтримки Європейського Союзу та підтримки ГО «Територія успіху» з метою сприяння впровадження демократичних змін в освіті у Кіровоградській та Черкаській областях./Files/images/image-0-02-04-f053dbd6f05f946af99d2070799af309a9e5a33aebfb8b018b4e369c270f775c-V.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 273

Коментарi