• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Рішення сесії Вільшанської районної ради від 25 березня 2015 року № 463 "Про звільнення від плати за харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах району батьків учасників АТО та переселенців із зони АТО "

Рішення сесії Вільшанської районної ради від 25 березня 2015 року № 463 "Про звільнення від плати за харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах району батьків учасників АТО та переселенців із зони АТО "

2015-06-08

У К Р А Ї Н А

В I Л Ь Ш А Н С Ь К А Р А Й О Н Н А Р А Д А

ТРИДЦЯТЬ ПЕРША СЕСIЯ VІ СКЛИКАННЯ

Р I Ш Е Н Н Я

від «25» березня 2015 року № 463

смт Вільшанка

Про звільнення від плати за харчування

дітей у загальноосвітніх навчальних закладах

району батьків учасників АТО та

переселенців із зони АТО

Керуючись ст. 140, 146 Конституції України, ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законами України «Про дошкільну освіту» та «Про загальну середню освіту», розглянувши клопотання відділу освіти Вільшанської районної державної адміністрації щодо звільнення від плати за харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах району батьків учасників АТО та переселенців із зони АТО, враховуючи високу відповідальність за сім’ї, батьки яких захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і беруть безпосередню участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей,

районна рада

в и р і ш и л а:

1. Затвердити Порядок організації харчування дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (додається).

2. Доручити відділу освіти Вільшанської райдержадміністрації забезпечити звільнення від сплати за харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах Вільшанського району згідно з даним Порядком.

3. Начальнику відділу освіти забезпечити організаційні заходи, передбачені даним рішенням щодо звільнення від плати за харчування категорії дітей, зазначеної в Порядку.

4. Визнати таким, що втратило чинність, рішення районної ради від 28 листопада 2014 року №410 «Про звільнення від плати за харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах району батьків учасників АТО та переселенців із зони АТО».

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, молодіжної політики та у справах сім’ї.

Голова районної ради М.Лець

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням районної ради

від «__» березня 2015 року

Порядок

організації харчування дітей, батьки яких є учасниками

антитерористичної операції

Даний Порядок регламентує питання щодо організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованців дошкільних навчальних закладів, учасників АТО та переселенців із зони АТО.

1. Категорії учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які харчуються безкоштовно та вихованців дошкільних навчальних закладів, які звільняються від сплати за харчування:

1.1. Діти, батьки яких загинули під час участі в АТО;

1.2. Діти, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО;

1.3. Діти, батьки яких були поранені під час участі в АТО (на період перебування на лікуванні);

1.4. Діти, батьки яких беруть участь в АТО (на період перебування в зоні АТО).

1.5. Діти переселенців із територій проведення АТО (на період виховання в дошкільних навчальних закладах та навчання в загальноосвітніх навчальних закладах).

2. Перелік документів, що подаються для отримання пільги:

2.1. Діти, віднесені до категорії 1.1.: заява матері (батька), копія свідоцтва про смерть, довідка про загибель під час проведення АТО.

2.2. Діти, віднесені до категорії 1.2.: заява матері (батька), копія посвідчення учасника бойових дій в зоні антитерористичної операції.

2.3. Діти, віднесені до категорії 1.3.: заява матері (батька), довідка з лікувальної установи про період лікування та причини госпіталізації.

2.4. Діти, віднесені до категорії 1.4.: заява матері (батька), довідки з військового комісаріату, військової частини, органів внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України тощо, про перебування в зоні АТО.

2.5. Діти, віднесені до категорії 1.5.: заява матері (батька), ксерокопії підтверджуючих документів.

3. Учні, вихованці, які відносяться до категорій, зазначених в пунктах 1.1. та 1.2., звільняються від плати за харчування з дня подання заяви.

4. Учні, вихованці, віднесені до категорій, визначених у пунктах 1.3-1.5., звільняються від сплати за харчування на період дії причини, визначеної в даних пунктах, з дня подання заяви до навчального закладу.

Заявник зобов’язаний протягом доби повідомити адміністрацію навчального закладу про завершення терміну перебування в зоні АТО, для припинення дії пільги.

Кiлькiсть переглядiв: 350

Коментарi