Засідання РМО вчителів 1-4 класів

2015-05-15

/Files/images/IMG_5490.JPG

15 травня на базі Вільшанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар – практикум вчителів початкових класів з проблеми «Впровадження в практику роботи вчителів початкових класів сучасних педагогічних технологій». На даному семінарі педагоги району познайомилися з технологіями мнемотехніка та інтерактивне навчання. Заступник директора з НВР Глущенко О. В. при зустрічі учасників семінару провела тренінгову вправу «Павутинка», яка націлила педагогів відкривати у своїй діяльності щось нове, не зупинятись на досягнутому, проявляти творчість, удосконалювати свою педагогічну майстерність.

Під час перегляду першого фрагменту уроку в 3-Б класі (вчитель Нестерова С. М.) вчителі побачили, як можна використовувати прийом «Аналогія» при написанні письмового переказу. Даний прийом дав гарний результат, навіть найслабші діти класу змогли справитись із завданням. Вчителька поділилася досвідом роботи з впровадження даної технології в навчально-виховний процес.

Відвідуючи фрагмент уроку в 2-Б класі вчитель Нєдєлкова Р. І. показала, як ефективно впроваджує інтерактивні технології на своїх уроках. На уроці використала елементи критичного мислення «Кола Венна», «Кубування», елементи ІКТ ігри та пісні, роботу в групах та парах, які підвищили інтерес до закріплення таблиці множення.

В 3-А класі вчителі відвідали фрагмент уроку літературного читання на якому панувала атмосфера співпраці та творчості. Вчитель Аношкіна Н. П. використала метод «Мікрофон», який дав можливість дітям висловити свої думки щодо прочитаного твору.

Після перегляду фрагментів уроків педагоги переглянули виховний захід «Моя маленька Батьківщина», який підготувала Нестерова С.М. Свято підняло настрій всім учасникам семінару.

На підсумок семінару методист з початкової освіти Абажей Л. І. та завідувач РМК Доброва О. І. проаналізували фрагменти уроків та виховний захід. Глущенко О. В., заступник директора з НВР провела з вчителями гру «Весняне побажання для колег» та вручили подарунки на згадку про проведений семінар.

Під час семінару педагоги погодились з тим, що вчителів початкових класів Вільшанської ЗШ І-ІІІ ступенів впроваджують інноваційні технології в навчально-виховний процес та проявлять свою творчість.

Кiлькiсть переглядiв: 269

Коментарi